Bags, jewelry and gifts you will find nowhere else

Customer service

The story of MoreThanHip

MoreThanHip: your address for stylish bags and ecodesign!

MoreThanHip is specialized in eco- & fair design. We offer fashion and home accessories with stylish designs and a sustainable character. Design comes first, but always with a beautiful story behind it.

Customer service

Contact

MoreThanHip
Keizerstraat 28A
3417EB Montfoort
tel.: 0348 - 470140
e-mail: info[at]morethanhip.nl


Zin om te lezen?

Unique eco & fair collection

Ordered before 22:00, same (working)day shipped

Free shipping within the Netherlands above €35,-

 

Bij MoreThanHip kunt u terecht voor bijzondere ecodesign mode- en lifestyle accessoires. Uniek aan de artikelen in het assortiment van MoreThanHip is dat zij op duurzame manier zijn geproduceerd. Wij bieden een grote collectie tassen, sieraden en woonaccessoires. Maar ook bijzondere producten zoals de klimaatneutralehangmatten. Eerlijke handel en ecodesign staan bij deze producten voorop. 

Stijlvolle producten met ecodesign als plus!

Ecodesign is een belangrijk aspect in het assortiment van MoreThanHip. Onze stijlvolle lifestyleproducten hebben een aantrekkelijk design met als grote plus dat zij op ecologisch verantwoorde wijze worden gemaakt. Zowel bij het ontwerp als tijdens de productie koppelen wij goed design aan respect voor mens en milieu. Dat zie je terug in onze collectie, met producten die in samenwerking met projecten in met name ontwikkelingslanden gemaakt worden.

Naast het aanbieden van ecodesign producten, zijn veel artikelen bij MoreThanHip fair trade gecertificeerd. Ze hebben allemaal één of meer duurzaamheidkenmerken. Of het nu gaat om gerecyclede of natuurlijke materialen, cradle-to-cradle (C2C), handwerk of eerlijke handel. Zo zijn de ecodesign XXL-hangmatten die wij verkopen klimaatneutraal door CO2-compensatie.

Producten met ecodesign

Een goed voorbeeld van ecodesign zijn de lederen tassen van het label AuraQue. Deze artikelen worden gemaakt in Nepal. Hierbij gebruikt men lokale materialen zoals buffeleer, dat een bijproduct van de voedingsindustrie is, en bananengaren, dat wordt gemaakt van afval van bananenplantages. De producent is bovendien aangesloten bij de Nepal Fair Trade Group. Er werken mensen met een handicap die op deze manier toch een inkomen kunnen verkrijgen.

De artikelen bij MoreThanHip zijn stuk voor stuk opvallende en unieke items. Naast het belang van ecodesign zijn alle producten erg stylish en duurzaam in gebruik. Onze producten zijn te koop in een groeiend aantal verkooppunten. U kunt uiteraard ook terecht in onze webshop voor alle producten en meer informatie.