• Unique eco & fair collection
  • Ordered before 17:00, same (working) day shipped
  • Free shipment in NL above €35,-; BE and D above € 50,-

De Esperanza collectie van MoreThanHip bestaat uit tassen en sieraden van gerecyclede treklipjes van blikjes. Opvallend mooi en verbazend licht en soepel.

Deze collectie wordt met de hand gemaakt in een coöperatie van vrouwen in een sloppenwijk van Guatemala City, die met de opbrengsten van hun ambachtelijke handwerk hun levensstandaard kunnen verbeteren.

8 Items

per page
Set Descending Direction

8 Items

per page
Set Descending Direction

Bij upcycling krijgt afval een tweede leven, waarbij het materiaal een nieuwe functie krijgt met een hogere waarde. Een goed voorbeeld zijn treklipjes van frisdrank- en bierblikjes. Die verdwijnen hier gewoon in de vuilnisbak, maar zijn in ontwikkelingslanden geld waard. Daar zijn afvalverzamelaars, in Latijns-Amerika ‘cartadores’ genaamd, die blikjes inzamelen. Zij halen de treklipjes eraf en verkopen deze apart aan handwerklieden die er prachtige tassen en sieraden mee maken.

Wij werken hiervoor samen met UPAVIM, een Fair Trade vrouwencoöperatie in Guatemala, die alleenstaande moeders en weduwen ondersteunt met onderwijs, werkgelegenheid, een kinderdagverblijf en gezondheidszorg. Zo snijdt het mes hier zelfs aan twee kanten: upcycling en eerlijke handel.