Bags, jewelry and gifts you will find nowhere else

Customer service

The story of MoreThanHip

MoreThanHip: your address for stylish bags and ecodesign!

MoreThanHip is specialized in eco- & fair design. We offer fashion and home accessories with stylish designs and a sustainable character. Design comes first, but always with a beautiful story behind it.

Customer service

Contact

MoreThanHip
Keizerstraat 28A
3417EB Montfoort
tel.: 0348 - 470140
e-mail: info[at]morethanhip.nl


Zin om te lezen?

Unique eco & fair collection

Ordered before 17:00, same (working)day shipped

Free shipping within the Netherlands above €35,-

 

De Esperanza collectie van MoreThanHip bestaat uit tassen en sieraden van gerecyclede treklipjes van blikjes. Opvallend mooi en verbazend licht en soepel.

Deze collectie wordt met de hand gemaakt in een coöperatie van vrouwen in een sloppenwijk van Guatemala City, die met de opbrengsten van hun ambachtelijke handwerk hun levensstandaard kunnen verbeteren.

Bij upcycling krijgt afval een tweede leven, waarbij het materiaal een nieuwe functie krijgt met een hogere waarde. Een goed voorbeeld zijn treklipjes van frisdrank- en bierblikjes. Die verdwijnen hier gewoon in de vuilnisbak, maar zijn in ontwikkelingslanden geld waard. Daar zijn afvalverzamelaars, in Latijns-Amerika ‘cartadores’ genaamd, die blikjes inzamelen. Zij halen de treklipjes eraf en verkopen deze apart aan handwerklieden die er prachtige tassen en sieraden mee maken.

Wij werken hiervoor samen met UPAVIM, een Fair Trade vrouwencoöperatie in Guatemala, die alleenstaande moeders en weduwen ondersteunt met onderwijs, werkgelegenheid, een kinderdagverblijf en gezondheidszorg. Zo snijdt het mes hier zelfs aan twee kanten: upcycling en eerlijke handel.