Bags, jewelry and gifts you will find nowhere else

Customer service

The story of MoreThanHip

MoreThanHip: your address for stylish bags and ecodesign!

MoreThanHip is specialized in eco- & fair design. We offer fashion and home accessories with stylish designs and a sustainable character. Design comes first, but always with a beautiful story behind it.

Customer service

Zin om te lezen?

Unique eco & fair collection

Ordered before 22:00, same (working)day shipped

Free shipping within the Netherlands above €35,-

 

Perfect als uniek cadeau of gewoon voor uzelf; onze handgemaakte sieraden zijn prachtig ontworpen en voor iedere vrouw een eyecatcher. Bij MoreThanHip bieden wij een uitgebreide collectie handgemaakte sieraden aan. Ieder sieraad heeft een bijzonder verhaal. Want de sieraden van MoreThanHip zijn op duurzame wijze gemaakt.

Handgemaakte sieraden van natuurlijk materiaal

MoreThanHip biedt design, mode en lifestyle artikelen die zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Alle artikelen die wij verkopen worden gekenmerkt door het gebruik van handwerk, eerlijke handel en materialen die natuurlijk of gerecycled zijn. Dat geldt ook voor onze handgemaakte sieraden, waarbij u kunt kiezen uit twee zeer verschillende productielijnen.

Een must-have zijn de bijzondere handgemaakte sieraden van Tagua, ofwel plantaardig ivoor. Tagua is afkomstig uit de noot van een palmboom uit het tropische regenwoud van Zuid-Amerika. De noten worden twee jaar in de zon gedroogd waardoor ze de hardheid van ivoor krijgen en in mooie vormen te verwerken zijn. De Tagua noot is ook te verven, wat zorgt voor mooie natuurlijke kleurtinten of felle vrolijke kleuren. Dat ziet u terug in de prachtige collectie handgemaakte sieraden van dit eco-materiaal.

De handgemaakte sieraden worden op eerlijke wijze geproduceerd door vrouwengroepen in Colombia, die zijn aangesloten bij de grootste fair trade organisatie van het land. Het bijzondere materiaal is een goede vervanger van het ivoor verkregen van olifanten. De Tagua palm geeft in een jaar al evenveel ivoor als een Afrikaanse olifant. U kunt bij MoreThanHip kiezen uit Tagua armbanden, kettingen en ringen en oorbellen.

Handgemaakte sieraden van ge-upcycled bestek

De naam van het merk Chica de Cuba verraadt haar afkomst al. De handgemaakte sieraden van dit Cubaanse label zijn zeer bijzonder en komen uit de hoofdstad Havana. Deze unieke sieraden worden op zeer creatieve wijze gemaakt van gerecyclede vorken en lepels. Dit gebeurt in een klein familiebedrijf op ambachtelijke en eerlijke wijze. U kunt kiezen uit exclusieve ontwerpen waaronder armbanden, ringen en hangers met een verrijkend detail van glas, kunsthars, koraal en schelpen. 

Keep up with our actions and discounts.
and get 5% discount rightaway on subscription.